środa, 31 maja 2017
Andrut z masą kokosową z kakaową nutą
Pyszny z podwójnie kokosową masą andrut. Doskonały na małe co nieco oraz jako dodatek do kawy lub herbaty.
Składniki:
Masa z mleka w proszku:
250 g masła lub margaryny
200 g pasty kokosowej
1 szkl. cukru kokosowego
3-4 łyżki gorzkiego kakao
200 ml mleka 3,2%
1,5-2 szkl. mleka w proszku
Dodatkowo:
około 10 wafli
Wykonanie:
Do garnka wlewamy mleko, do którego dodajemy pokrojone masło lub margarynę, pastę kokosową, cukier kokosowy oraz kakao.
Garnek stawiamy na niewielkim ogniu i cały czas mieszamy, aż składniki się rozpuszczą i połączą.
Powstałą masę odstawiamy do lekkiego ostudzenia, po czym dodajemy mleko w proszku, a całość miksujemy do połączenia się składników.
Gotową masą smarujemy wafle. Przełożone masą wafle owijamy w folię, wkładamy do lodówki i obciążamy z góry, żeby andruty docisnąć do siebie.
Dobrze schłodzonego andruta kroimy na dowolnej wielkości kawałki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Magnificent items from you, man. I've take into accout your stuff previous to and you are just
OdpowiedzUsuńextremely excellent. I actually like what you have acquired right here, certainly like what you're stating
and the best way wherein you say it. You're making it enjoyable and
you continue to care for to keep it wise. I can not wait too learn far more from you.
That is actually a great web site.
I am very pleased that you liked my recipes. Cooking and baking is something that I love to do. I can stand in kitchen for hours and bake cookies.The view of a satisfied and smiling family, friends is priceless.
Usuń