mix zdjęć

niedziela, 5 listopada 2017

Zupa cebulowa z ziemniakami



Nie ma to jak szybka zupa cebulowa z sosu cebulowego, który został i szkoda było go wyrzucić. Jest pyszna, aromatyczna i bardzo kremowa. Doskonała na chłodne i deszczowe dni.


Składniki:

700 g sosu cebulowego ( mi został ze schabu w sosie cebulowym - mięso zniknęło, a sos został)
5-6 ziemniaków
1 l rosołu
1 cebula

Wykonanie:

Ziemniaki obieramy, dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Sos cebulowy miksujemy za pomocą blendera na gładki krem.




Gdy sos będzie kremowy dodajemy do niego pokrojone wcześniej ziemniaki. Wlewamy rosół. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków.




Cebulę kroimy w cienkie piórka i smażymy na rumiano.



Na talerze nakładamy porcje zupy i dekorujemy usmażoną na rumiano cebulą. Podajemy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie ślad w postaci komentarza.

Jeśli przygotujesz danie według przepisu z mojego bloga, podziel się proszę fotką na adres e-mail misia5@autograf.pl z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb