niedziela, 5 listopada 2017
Zupa cebulowa z ziemniakami
Nie ma to jak szybka zupa cebulowa z sosu cebulowego, który został i szkoda było go wyrzucić. Jest pyszna, aromatyczna i bardzo kremowa. Doskonała na chłodne i deszczowe dni.
Składniki:
700 g sosu cebulowego ( mi został ze schabu w sosie cebulowym - mięso zniknęło, a sos został)
5-6 ziemniaków
1 l rosołu
1 cebula
Wykonanie:
Ziemniaki obieramy, dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Sos cebulowy miksujemy za pomocą blendera na gładki krem.
Gdy sos będzie kremowy dodajemy do niego pokrojone wcześniej ziemniaki. Wlewamy rosół. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków.
Cebulę kroimy w cienkie piórka i smażymy na rumiano.
Na talerze nakładamy porcje zupy i dekorujemy usmażoną na rumiano cebulą. Podajemy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie ślad w postaci komentarza.
Jeśli przygotujesz danie według przepisu z mojego bloga, podziel się proszę fotką na adres e-mail misia5@autograf.pl z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb