Składniki:
3 kg cukinii
3 kg czerwonych buraków
1 kg cebuli
Zalewa:
250 ml wody
250 ml oleju
250 ml octu 10%
3 łyżki cukru
2 łyżki soli
Dodatkowo:
liść laurowy
angielskie ziele
pieprz kolorowy
Wykonanie:
Tak przygotowane warzywa dajemy do dużego garnka i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy składniki zalewamy o ponownie dokładnie mieszamy. Całość gotujemy przez 20 minut.
Doprawiamy do smaku i napełniamy słoiki, do których wcześniej dajemy liść laurowy, angielskie ziele oraz ziarenka pieprzu kolorowego. Pasteryzujemy przez 10 minut. Studzimy do góry dnem. Zimne wynosimy w ciemne i chłodne miejsce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie ślad w postaci komentarza.
Jeśli przygotujesz danie według przepisu z mojego bloga, podziel się proszę fotką na adres e-mail misia5@autograf.pl z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb