sobota, 29 lipca 2017
Tortilla z pieczonym kurczakiem
Szybka przekąska, która znika w oka mgnieniu. Można przygotować ją na tysiące sposobów więc nigdy się nie znudzi. Do tego dobry sos i małe co nieco gotowe.
Składniki:
2 pieczone udka z kurczaka
100 g czerwonej papryki ( umyta osuszona bez nasion)
5-6 liści sałaty lodowej
1 spora garść małych pomidorków
sos z pieczenia mięsa
4-5 placków tortilli
zielona cebulka do dekoracji
Wykonanie:
Z udek z kurczaka zdejmujemy mięso. Sałatę lodową rwiemy na średniej wielkości kawałki, umyte pomidorki kroimy na plasterki, a paprykę w cienkie paski.
Na dobrze nagrzanej patelni podgrzewamy przez kilka sekund placki do tortilli.
Na środek ciepłego placka nakładamy porcję warzyw oraz kawałki kurczaka. Wierzch polewamy sosem z pieczenia mięsa.
Zwijamy zgrabną tortille. Górę można posypać drobno pokrojoną zieloną cebulką i przewiązać nią tortille dzięki temu się nie rozwinie. Od razu podajemy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie ślad w postaci komentarza.
Jeśli przygotujesz danie według przepisu z mojego bloga, podziel się proszę fotką na adres e-mail misia5@autograf.pl z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb