wtorek, 12 listopada 2019
Ciasteczka kakaowe z cukrem kokosowym
Pyszne, kruche ciasteczka kakaowe z dodatkiem cukru kokosowego. Idealne do popołudniowej kawy lub herbaty. Doskonałe i dla dużych i dla małych.
Składniki:
170 g miękkiego masła lub margaryny
100 g ciemnego cukru kokosowego
30 g kakao
2 szkl. mąki orkiszowej tortowej
3 żółtka
2 łyżki mleka skondensowanego kakaowego
szczypta soli
Wykonanie:
Do wysokiej miski dajemy miękkie masło lub margarynę, cukier oraz mleko skondensowane. Miksujemy do uzyskania puszystej masy.
Dodajemy po jednym żółtku. Następnie partiami wsypujemy przesianą mąkę.
Gdy składniki się połączą zarabiamy ciasto, formujemy kulę i dajemy na 3 godziny do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm i wykrawamy ciasteczka. Pieczemy w temp. 180 st. przez 12 minut.
Przechowujemy w szczelnym pojemniku.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie ślad w postaci komentarza.
Jeśli przygotujesz danie według przepisu z mojego bloga, podziel się proszę fotką na adres e-mail misia5@autograf.pl z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb