czwartek, 15 września 2016
Kacze nóżki z żurawiną
Pyszna, bardzo delikatna, rozpływająca się w ustach kaczka duszona z żurawiną. Idealny pomysł na obiad dla całej rodziny.
Składniki:
2 nóżki kaczki
1 spora garść żurawiny
świeżo mielony pieprz
sól morska
Wykonanie:
Kacze nóżki dokładnie myjemy i oczyszczamy z piór. Osuszamy je papierowym ręcznikiem po czym układamy na zimnej patelni skórą do dołu. Tak przygotowane stawiamy na gazie i smażymy z każdej strony na złoty kolor.
Do obsmażonej kaczki dodajemy żurawinę i przez chwilę smażymy. Przyprawiamy solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem. Wlewamy wodę i dusimy całość na "wolnym" ogniu do zredukowania sosu.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ale narobiłaś smaka, mniam!
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Miło mi :)
OdpowiedzUsuń