sobota, 9 kwietnia 2016
Zielona sałatka z białym akcentem
Pyszna, delikatna, a do tego bardzo aromatyczna zielona sałatka. Doskonały dodatek do obiadu lub potraw z grilla.
Składniki:
150 g sera feta
3-4 średniej wielkości liście sałaty lodowej
1 mała cukinia
1 garść kiełków rzeżuchy
zielona cebulka - ilość wg uznania
pieprz kolorowy
Wykonanie:
Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy na plasterki. Grillujemy ją na patelni grillowej posmarowanej niewielką ilością oleju. Gotową układamy na ręczniku papierowym do przestudzenia.
Liście sałaty lodowej myjemy, pozbawiamy nadmiaru wody i rwiemy do miski na mniejsze kawałki. Ser feta kroimy w kostkę. Zieloną cebulkę drobno kroimy.
Do miski z sałatą dodajemy pozostałe składniki sałatki. Ostrożnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku pieprzem kolorowym.
Z racji użycia sera fety soli już nie dodawałam. Jeśli jednak ktoś uzna, że jest konieczna to można dodać.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie ślad w postaci komentarza.
Jeśli przygotujesz danie według przepisu z mojego bloga, podziel się proszę fotką na adres e-mail misia5@autograf.pl z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb