mix zdjęć

piątek, 24 czerwca 2016

Koktajl z czerwonych owoców



Truskawkowy sezon trwa :) Pojawiają się pierwsze pyszne maliny i porzeczki. Połączenie tych owoców jest wyśmienite. Taki koktajl doskonale gasi pragnienie w upalne dni.


Składniki:

1 szklanka malin ( już przebranych)
1 szklanka czerwonej porzeczki ( pozbawionej gałązek)
2  szklanki truskawek
300 ml maślanki

Wykonanie:

Truskawki i porzeczki dokładnie myjemy. Truskawki pozbawiamy szypułek, a porzeczki gałązek. Maliny przebieramy i odrzucamy te z lokatorami. Wszystkie owoce wrzucamy do wysokiego naczynia i blendujemy na jednolitą konsystencję.



Do zmiksowanych owoców wlewamy maślankę i dokładnie mieszamy.



Tak przygotowany koktajl podajemy dobrze schłodzony.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie ślad w postaci komentarza.

Jeśli przygotujesz danie według przepisu z mojego bloga, podziel się proszę fotką na adres e-mail misia5@autograf.pl z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb