piątek, 24 czerwca 2016
Koktajl z czerwonych owoców
Truskawkowy sezon trwa :) Pojawiają się pierwsze pyszne maliny i porzeczki. Połączenie tych owoców jest wyśmienite. Taki koktajl doskonale gasi pragnienie w upalne dni.
Składniki:
1 szklanka malin ( już przebranych)
1 szklanka czerwonej porzeczki ( pozbawionej gałązek)
2 szklanki truskawek
300 ml maślanki
Wykonanie:
Truskawki i porzeczki dokładnie myjemy. Truskawki pozbawiamy szypułek, a porzeczki gałązek. Maliny przebieramy i odrzucamy te z lokatorami. Wszystkie owoce wrzucamy do wysokiego naczynia i blendujemy na jednolitą konsystencję.
Do zmiksowanych owoców wlewamy maślankę i dokładnie mieszamy.
Tak przygotowany koktajl podajemy dobrze schłodzony.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie ślad w postaci komentarza.
Jeśli przygotujesz danie według przepisu z mojego bloga, podziel się proszę fotką na adres e-mail misia5@autograf.pl z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb