mix zdjęć

wtorek, 29 października 2019

Andrut z masą cappuccino



Pyszny, szybki w przygotowaniu andrut z masą cappuccino. Doskonały pomysł na małe co nieco oraz jako dodatek do popołudniowej kawy lub herbaty.


Składniki:

Masa cappuccino:
250 g masła lub margaryny
1 szkl. cukru trzcinowego
4 czubate łyżki kawy cappuccino
1 łyżka gorzkiego kakao
125 ml mleka 3,2%
1,5 szkl. mleka w proszku
Dodatkowo:
wafle

Wykonanie:

Mleko wlewamy do garnka. Dodajemy masło lub margarynę, cukier, proszek cappuccino oraz kakao. Garnek stawiamy na niewielkim ogniu i czas mieszając doprowadzamy do połączenia się składników. Masę cappuccino odstawiamy do ostudzenia.



Następnie do zimnej masy wsypujemy mleko w proszku i dokładnie miksujemy. Powstała masą smarujemy wafle. Przełożone wafle owijamy w folię, wkładamy do lodówki i obciążamy z góry, żeby andruty docisnąć do siebie.





Dobrze schłodzonego andruta kroimy na dowolnej wielkości kawałki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie ślad w postaci komentarza.

Jeśli przygotujesz danie według przepisu z mojego bloga, podziel się proszę fotką na adres e-mail misia5@autograf.pl z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb