wtorek, 29 października 2019
Andrut z masą cappuccino
Pyszny, szybki w przygotowaniu andrut z masą cappuccino. Doskonały pomysł na małe co nieco oraz jako dodatek do popołudniowej kawy lub herbaty.
Składniki:
Masa cappuccino:
250 g masła lub margaryny
1 szkl. cukru trzcinowego
4 czubate łyżki kawy cappuccino
1 łyżka gorzkiego kakao
125 ml mleka 3,2%
1,5 szkl. mleka w proszku
Dodatkowo:
wafle
Wykonanie:
Mleko wlewamy do garnka. Dodajemy masło lub margarynę, cukier, proszek cappuccino oraz kakao. Garnek stawiamy na niewielkim ogniu i czas mieszając doprowadzamy do połączenia się składników. Masę cappuccino odstawiamy do ostudzenia.
Następnie do zimnej masy wsypujemy mleko w proszku i dokładnie miksujemy. Powstała masą smarujemy wafle. Przełożone wafle owijamy w folię, wkładamy do lodówki i obciążamy z góry, żeby andruty docisnąć do siebie.
Dobrze schłodzonego andruta kroimy na dowolnej wielkości kawałki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie ślad w postaci komentarza.
Jeśli przygotujesz danie według przepisu z mojego bloga, podziel się proszę fotką na adres e-mail misia5@autograf.pl z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb