wtorek, 29 marca 2016
Jajko z chrzanem
Pyszna, mega szybka w wykonaniu pasta z jajka i chrzanu. Wg mojego męża bez tej pasty nie ma Świąt Wielkanocnych. To doskonały dodatek nie tylko na pieczywa, ale i do mięs.
Składniki:
5 dużych jajek
1 czubata łyżka chrzanu
40 g masła
szczypta soli morskiej
świeżo zmielony pieprz kolorowy
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane lekko studzimy ( tak żeby można było je wziąć do ręki bez parzenia dłoni) obieramy i ścieramy do miski na kółku do krojenia warzyw.
Do startych jajek dodajemy łyżkę chrzanu. Składniki dokładnie mieszamy. Dodajemy miękkie masło i za pomocą widelca rozcieramy je razem z jajkiem i chrzanem.
Doprawiamy do smaku świeżo startym pieprzem kolorowym oraz solą morską. Całość ponownie dokładnie mieszamy.
Schładzamy w lodówce przez 2-3 godziny do przegryzienia smaków.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie ślad w postaci komentarza.
Jeśli przygotujesz danie według przepisu z mojego bloga, podziel się proszę fotką na adres e-mail misia5@autograf.pl z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb