mix zdjęć

piątek, 11 marca 2016

Sos tatarski



Pyszny, pełen smaku, a do tego bardzo szybki i prosty w wykonaniu domowej roboty sos tatarski. Idealny dodatek na świąteczny ( i nie tylko taki) stół.



Składniki:

320 g majonezu ( u mnie łagodny )
150 g marynowanych pieczarek
140 g ogórków w occie
sól morska
pieprz kolorowy
szczypta cukru

Wykonanie:

Ogórki oraz pieczarki ( ja użyłam do tego zapraw, które sama zrobiłam ) dokładnie osączamy z zalewy.



Do miski przekładamy majonez ( ja użyłam łagodnego ). Dodajemy przyprawy do smaku.



Osączone ogórki oraz grzyby kroimy w drobną kosteczkę, po czym dodajemy je do miski z przyprawionym majonezem.




Całość bardzo dokładnie mieszamy i odstawiamy do "przegryzienia". Podajemy jako dodatek np. do jajek.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie ślad w postaci komentarza.

Jeśli przygotujesz danie według przepisu z mojego bloga, podziel się proszę fotką na adres e-mail misia5@autograf.pl z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb