piątek, 11 marca 2016
Sos tatarski
Pyszny, pełen smaku, a do tego bardzo szybki i prosty w wykonaniu domowej roboty sos tatarski. Idealny dodatek na świąteczny ( i nie tylko taki) stół.
Składniki:
320 g majonezu ( u mnie łagodny )
150 g marynowanych pieczarek
140 g ogórków w occie
sól morska
pieprz kolorowy
szczypta cukru
Wykonanie:
Ogórki oraz pieczarki ( ja użyłam do tego zapraw, które sama zrobiłam ) dokładnie osączamy z zalewy.
Do miski przekładamy majonez ( ja użyłam łagodnego ). Dodajemy przyprawy do smaku.
Osączone ogórki oraz grzyby kroimy w drobną kosteczkę, po czym dodajemy je do miski z przyprawionym majonezem.
Całość bardzo dokładnie mieszamy i odstawiamy do "przegryzienia". Podajemy jako dodatek np. do jajek.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie ślad w postaci komentarza.
Jeśli przygotujesz danie według przepisu z mojego bloga, podziel się proszę fotką na adres e-mail misia5@autograf.pl z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb