Ta sałatka to nieodłączny element wszystkich świąt i imprez. Mój mąż ją uwielbia. Tym razem zamiast tradycyjnej cebuli użyłam czerwonej. Wyszło kolorowo i pysznie.
Składniki:
3-4 duże płaty śledziowe
2 średnie czerwone cebule
1 czubata łyżka majonezu
do smaku pieprz kolorowy i sól morska
Wykonanie:
Czerwoną cebulę obieramy z wierzchniej warstwy, dzielimy na ćwiartki i kroimy w bardzo cieniutkie plasterki.
Filety śledziowe osączamy z zalewy. Następnie kroimy je w miarę równe kawałki.
Do miski przekładamy pokrojoną cebulę oraz śledzie. Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy.
Doprawiamy do smaku i ponownie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny, żeby smaki się przegryzły. Podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie ślad w postaci komentarza.
Jeśli przygotujesz danie według przepisu z mojego bloga, podziel się proszę fotką na adres e-mail misia5@autograf.pl z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb