sobota, 30 lipca 2016
Lody bananowe z czekoladą
Na letnie upały nie ma nic lepszego niż domowej roboty lody owocowe. A jeszcze lepiej gdy podczas jedzenia takich lodów natrafiamy na kawałki pysznej mlecznej i karmelowej czekolady.
Składniki:
5 bananów
5 łyżek jogurtu naturalnego
8 kostek czekolady karmelowej
6 kostek czekolady mlecznej
Wykonanie:
Obie czekolady kroimy dość drobno. U mnie są i bardzo drobniutkie kawałki jaki i całkiem spore.
Do wysokiego naczynie dajemy podzielone na mniejsze kawałki banany. Dodajemy do niech jogurt naturalny i dokładnie miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
Do zmiksowanych owoców dodajemy pokrojone wcześniej czekolady i dokładnie mieszamy.
Gotową masę przelewamy do foremek i wstawiamy do zamrażarki do całkowitego zamarznięcia.
Podajemy gdy lody zamarzną.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie ślad w postaci komentarza.
Jeśli przygotujesz danie według przepisu z mojego bloga, podziel się proszę fotką na adres e-mail misia5@autograf.pl z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb