niedziela, 17 lipca 2016
Szybkie lody z czarnej porzeczki
Szybkie i bardzo proste w wykonaniu lody z czarnej porzeczki domowej roboty. Idealne na upały oraz na poprawę humoru, gdy za oknem plucha jakby jesień zamiast lata była.
Składniki:
400 g czarnej porzeczki ( waga po przebraniu)
280 g mleka skondensowanego słodzonego
rożki waflowe
Wykonanie:
Owoce czarnej porzeczki przepłukujemy pod bieżącą wodą, pozbawiamy zielonych ogonków oraz liści i odstawiamy do osuszenia.
Suche owoce wkładamy do zamrażarki by zamarzły. Zamrożone owoce przekładamy do wysokiego naczynia.
Dodajemy mleko skondensowane i za pomocą blendera miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji.
Tak przygotowane lody przekładamy np. do waflowych rożków. Od razu podajemy.
Gotową masę lodową można wstawić do zamrażarki i użyć w dowolnym momencie.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie ślad w postaci komentarza.
Jeśli przygotujesz danie według przepisu z mojego bloga, podziel się proszę fotką na adres e-mail misia5@autograf.pl z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb