sobota, 28 maja 2016
Żeberka miodowo paprykowe
Pyszne rozpływające się w ustach wieprzowe żeberka w miodowo paprykowej odsłonie. Doskonałe nie tylko na obiad ale i spotkania w gronie znajomych.
Składniki:
około 1 kg żeberek ( w zależności od potrzeb można zwiększać lub zmniejszyć ilość)
125 ml miodu
papryka ostra
papryka słodka
świeżo mielony pieprz
sól morska
Wykonanie:
Umyte i osuszone żeberka dzielimy na porcje. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim na złoto każde żeberko.
Rumiane mięso polewamy miodem i przez 2 minuty przesmażamy. Następnie przyprawiamy papryką ostrą i słodką oraz solą morską i świeżo zmielonym pieprzem.
Wlewamy wodę i dusimy na wolnym ogniu. Jeśli to konieczne dolewamy wody. Dusimy do miękkości.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie ślad w postaci komentarza.
Jeśli przygotujesz danie według przepisu z mojego bloga, podziel się proszę fotką na adres e-mail misia5@autograf.pl z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb