Składniki:
700 g buraków
600 g kapusty kiszonej
200 g wędzonego boczku
2,5-3 l rosołu
Buraki obieramy, dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie zalewamy je zimnym rosołem i gotujemy przez 40 minut na wolnym ogniu.
W tym czasie boczek kroimy w niewielką kosteczkę, a kiszoną kapustę na mniejsze kawałki ( moja była długa).
Boczek przesmażamy w garnku z grubym dnem. Gdy stanie się rumiany dodajemy do niego pokrojoną kiszoną kapustę, mieszamy i chwilę przesmażamy. Całość zalewamy barszczem i gotujemy przez około 20 minut. Podajemy z ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie ślad w postaci komentarza.
Jeśli przygotujesz danie według przepisu z mojego bloga, podziel się proszę fotką na adres e-mail misia5@autograf.pl z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb